BLOG

WAT IS EEN CONCEPT STORE?

Yay, the time has come! XTRA-SOCIAL. krijgt een concept store. Vraag jij je af wat dit precies is of ben je benieuwd naar onze plannen? Read more!

First things first: het begrip concept store.

Je staat er misschien niet bij stil, maar je loopt vaker langs een concept store dan je denkt. Ze zijn namelijk niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Een concept store is een fysieke winkel die zich niet alleen focust op producten verkopen, maar ook aandacht geeft aan het interieur. Alles valt hierbij onder een thema of lifestyle dat bij het merk past. Ook wordt er ingespeeld op de behoeften van de doelgroep.

Dit ga je zien in een concept store.

Concept stores zijn vaak op allerlei platformen te vinden. Zowel online als offline presenteren zij hun assortiment. De producten die verkocht worden zijn vaak niet onder één productcategorie te verdelen. Daarom staan de producten in de winkel meestal gezellig door elkaar gehusseld. Zo krijgt de klant een goed beeld van de mogelijkheden voor de samenstelling van verschillende artikelen. Door de inrichting, het interieur en muziek in de winkel ontstaat een sfeer die aansluit bij het thema en lifestyle van het merk.

Een hele beleving.

Een concept store zorgt voor een extra beleving tijdens het winkelen. Hierdoor onderscheidt een concept store zich van andere winkels. Concept stores zelf zijn nooit hetzelfde, iedere store heeft een eigen concept. Het gevoel wanneer je binnenkomt is een belangrijke toevoeging aan de winkel. Hier wordt dan ook veel tijd aan besteed om het zo aan te sluiten aan de behoeften van de doelgroep. Ook sluit alles in de winkel aan op de huisstijl, uitstraling en missie & visie van het merk.

Een XTRA. touch

Yas! XTRA-SOCIAL. krijgt een concept store op de markt in hartje Reusel! In februari/maart 2022 opent XTRA-SOCIAL. haar deuren. Vanaf dan shop je jouw woonaccessoires, lifestyle items en kleding items in de winkel. De concept store staat in verbinding met XTRA-SOCIAL. foodcafé, waardoor je zo gemakkelijk van het foodcafé naar de winkel kunt lopen. Wij kunnen niet meer wachten tot de opening!

XTRA-SOCIAL. is een lifestyle die je aanmoedigt om jezelf te zijn. In de maatschappij van nu worden we zowel online als offline geconfronteerd met de druk. We zien perfecte plaatjes, perfecte levens en horen perfecte verhalen. Maar wat is perfect? Voor ons betekent dit dat je kunt zijn wie jij écht bent. Wil je meer weten over XTRA-SOCIAL.? Bekijk dan onze blog over the brandstory?

Contact us.

Heb je nog vragen? Don’t worry! Wij staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Stuur ons een berichtje op een van onze socials: Instagram & Facebook of mail ons naar info.store@xtra-social.com and we’re ready to answer.

Pssst…Houd onze socials in de gaten om alle ontwikkelingen achter de schermen te volgen van onze concept store in Reusel (Markt 50b).

STAY TUNED!